Catedral de Sant Francesc d'Asís d'Al-Aaiun

Catedral de Sant Francesc d'Asís d'Al-Aaiun

La Catedral de Sant Francesc d'Asís o simplement Catedral Española (en francès: Cathédrale Saint-François o Cathédrale espagnole) és el nom que rep un edifici religiós afiliat a l'església catòlica que funciona com l'església catedral de la prefectura apostòlica del Sàhara Occidental (Praefectura Apostolica de Sahara Occidentali). Es troba situada a la ciutat d'Al-Aaiun, Sàhara Occidental, un territori en disputa entre el Marroc i la República Àrab Saharaui Democràtica.

L'església va ser construïda en 1954, durant la presència colonial espanyola al Sàhara Espanyol, segons disseny de l'arquitecte Diego Méndez, autor del projecte del «Valle de los Caídos», San Lorenzo del Escorial a Espanya. En l'actualitat, la catedral està a càrrec dels Missioners Oblats de Maria Inmaculada i serveix a la petita comunitat espanyola que segueix present a la ciutat i el personal actiu de la missió de l'ONU al país

Categories
Thematic

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.