Cave of the Crystals

Cave of the Crystals

Cova dels Cristalls o Cova de Cristal Gegant (castellà: Cueva de los cristales ) és una cova connectada a la mina de Naica, a una profunditat de 300 metres, a Naica, Chihuahua, Mèxic.

La cambra principal conté cristalls de selenita gegants (guix, CaSO 4 • 2H 2 O), alguns dels cristalls naturals més grans mai trobats. El cristall més gran de la cova que s’ha trobat fins avui és de 12 m de longitud, 4 m de diàmetre i 55 tones de pes. Quan era accessible, la cova era extremadament calenta, i les temperatures de l’aire arribaven fins als 58 ° C amb una humitat del 90 al 99 per cent. La cova és relativament inexplorada per aquests factors. Sense una protecció adequada, la gent només pot aguantar aproximadament deu minuts d’exposició alhora.

La cova va ser descoberta a l’abril del 2000 pels germans Juan i Pedro Sanchez mentre es perforava a la mina. A l'octubre de 2015, la mina s'havia reflotat i la caverna es va omplir de nou amb l'aigua rica en minerals necessaris perquè el cristall creixi.

Un grup de científics conegut com el Projecte Naica han participat en la investigació d'aquestes cavernes.

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.