Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Les Festes de la Mare de Déu de la Salut són una festa tradicional de la població valenciana d'Algemesí (Ribera Alta), celebrades en honor a la seua patrona, Nostra Senyora de la Salut. Se celebren els dies 7 i 8 de setembre de cada any. Aquesta festivitat rememora la troballa de la imatge per un veí de la població en l'any 1247.

La festa compta amb diversos reconeixements pel seu interès cultural i patrimonial, el més important de tots i de caràcter internacional és el de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, atorgat per la UNESCO el novembre de 2011. També està declada Festa d'Interès Nacional des del 1977 i Meravella Valenciana des del 2008. El 2019 hi hagué una polèmica al voltant del ball dels Tornejants, un dels balls que componen les festes, resultant amb la dimissió del mestre de tornejants Juanfran Felici. La motivació de la seua dimissió fou que estava en desacord amb la incorporació de la dona al ball. Aquell mateix any, una dona va poder ballar per primera vegada en la història la Dansa dels Tornejants.

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.