Gran Buda de Leshan

Gran Buda de Leshan

El Gran Buda de Leshan (en xinès tradicional: 樂山大佛; en xinès simplificat: 乐山大佛; en pinyin: Yàoshān dàfú) és l'escultura pètria tallada de Buda més alta del món. Va ser construïda durant la dinastia Tang a la Xina al segle IX i la trobem localitzada en un penya-segat, situat a les confluències dels rius Min Jiang, Dadu i Qingyi, a la part sud de la província xinesa de Sichuan, a prop de la ciutat de Leshan.

L'any 1996 la UNESCO va incloure el Gran Buda de Leshan, juntament amb el paisatge panoràmic del mont Emei, a la llista de llocs considerats Patrimoni de la Humanitat.

La talla, que té una altura de 71 metres (es l'estàtua de Buda més gran del món), representa un Buda Maitreya amb les mans recolzades sobre els genolls. Les espatlles mesuren 28 metres d'amplada i el més petit dels dits del peu és suficientment ample com perquè s'hi pugui asseure una persona. Una dita local diu: «La muntanya és Buda i Buda és la muntanya». L'origen d'aquesta frase és degut al fet que la muntanya on es troba el gran Buda, vista des del riu, té una silueta que recorda un Buda estirat.

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.