Lovatnet

Lovatnet

Lovatnet (també Loenvatnet) és un llac al municipi de Stryn al comtat de Vestland, Noruega. Es troba a uns 2 quilòmetres al sud-est del poble de Loen ia uns 6 quilòmetres a l'est del poble d'Olden. El llac es troba a només 2 quilòmetres al sud-oest de la muntanya Skåla. L’aigua del llac baixa de les muntanyes; especialment de les glaceres de Jostedalsbreen i Tindefjellbreen. A continuació, desemboca pel riu Loelva cap al Nordfjorden.

L'aigua de la cascada de cua de cavall de raça Ramnefjellsfossen amb una alçada total de 818 m desemboca al llac a poca distància, segons alguns criteris entre les dotzenes més altes de les cascades. en el món. S'alimenta per aigua de desglació de la glacera Ramnefjellbreen, un braç de la glacera Jostedalsbreen.

Les esllavissades de terra al llac de la muntanya Ramnefjellet van causar dos grans tsunamis el 1905 i el 1936, matant a 64 i 71 persones respectivament, i va provocar la despoblació de la zona.

Categories

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.