Mariánska hora

Mariánska hora

Mariánska hora , ( Pronunciació eslovaca: [ˈmaɾijaːnska ˈɦɔɾa] ; 781 m. sobre el nivell del mar), un turó sobre Levoča, Eslovàquia, amb vistes a la ciutat i al camp, és la ubicació de la Basílica de la Visitació de la Santíssima Mare de Déu (eslovà: Bazilika navštívenia Panny Márie ). Construïda entre 1906 i 1922, l'església conté una antiga estàtua de la Mare de Déu que és l'objectiu dels pelegrinatges.

Hi ha una capella existent en aquesta ubicació des de almenys el segle XIII. Es creu que la localitat va ser utilitzada com a refugi pels pobles de Levoča durant les invasions tàtares de l'època; també pot haver estat internat en un hospital per a malalts de lepra. La capella fou ampliada i reconstruïda moltes vegades, incloent-hi una església barroca el 1766. Tot i així, el nombre creixent de pelegrins que visitaven el lloc necessitava una estructura més gran. El papa Joan Pau II, a petició del bisbe local, va modernitzar l'església a una Basílica Menor el 1984, i va visitar el propi lloc el 3 de juliol de 1995, quan es van reunir uns 650.000 pelegrins per a l'ocasió. El pelegrinatge anual, aproximadament el 2 de juliol (Festa de la Visita, encara celebrat a la data tradicional del 2 de juliol a Eslovàquia), encara atrau un nombre molt gran de participants.

Categories

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.