Merry Cemetery

Merry Cemetery

El Bon cementiri (romanès: Cimitirul Vesel pronunciat [t͡ʃimiˈtirul ˈvesel] ) és un cementiri del poble de Săpânța, comtat de Maramureş, Romania. És famós per les seves làpides de colors amb pintures naïfes que descriuen, de manera original i poètica, les persones que hi són enterrades, així com escenes de la seva vida. El Merry Cemetery es va convertir en un museu a l’aire lliure i una atracció turística nacional.

La característica insòlita d’aquest cementiri és que desvia de la creença prevalent, compartida culturalment dins de les societats europees, una creença que considera la mort com quelcom indeleble solemne. S'han establert connexions amb la cultura daciana local, una cultura que els seus conceptes filosòfics presumiblement van valorar la immortalitat de l'ànima i la creença que la mort era un moment ple d'alegria i d'anticipació per a una vida millor (vegeu també Zalmoxianisme).

Hi ha una col·lecció d’epitafis del cementiri de les alegres en un volum de 2017 anomenat Crucile de la Săpânța , compilat per l’autora Roxana Mihalcea [1].

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.