Eger minaret

Eger minaret

El minaret Eger (hongarès: minaret Egri o minaret Kethüda) és una torre de minaret d’època otomana situada a la ciutat de Eger, al nord d’Hongria. És el minaret més septentrional que queda del domini otomà a Europa. El minaret fa 40 metres d'altura i està construït a partir de gres vermell. Va ser construït a principis del segle XVII com a part de la mesquita Djami de Kethuda i es va utilitzar per a la crida musulmana a l'oració (Adhan). La mesquita ja no existeix, però el minaret sobreviu com a monument conservat d’Hongria i una important atracció turística d’Eger. Hi ha 97 esglaons a l'escala de cargol que duu a un balcó a 26 metres del terra que ofereix unes vistes úniques a la ciutat que l'envolta.

El minaret Eger és un dels tres minarets de l'època otomana supervivents a Hongria. És la més alta i la més ben conservada. Els altres dos minarets són el minaret d'Érd i el minaret de Pécs. El 2016, un turc musulmà resident a Eger va ser autoritzat a cridar l'oració musulmana des del balcó del minaret després de 327 anys.

Categories
Thematic

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.