Carretera Panamericana

Carretera Panamericana

La Autopista Panamericana (francès: (Auto)) ruta panaméricaine / transaméricaine ; portuguès: Rodovia / Autoestrada Panamericana ; Espanyol: Autopista / Carretera / Ruta Panamericana ) és una xarxa de carreteres que s'estén pels continents americans i mesura uns 30.000 quilòmetres (19.000 milles) ) en longitud total. Llevat d'un trencament de la selva tropical d'aproximadament 106 km al nord-oest de Colòmbia, anomenat Darién Gap, les carreteres uneixen gairebé tots els països costaners del Pacífic de les Amèriques en un sistema d'autopista connectat. Segons Guinness World Records , la carretera Panamericana és la "carretera motorable" més llarga del món. No obstant això, a causa del Darién Gap, no és possible creuar entre Amèrica del Sud i Amèrica Central amb vehicles de carretera convencionals. Sense un vehicle tot terreny, l’única manera de circumnavegar amb seguretat aquest tram terrestre és per via marítima.

La Carretera Panamericana passa per diversos climes i tipus ecològics diversos, que van des de denses selves fins a deserts àrids i àrids tundres. Algunes zones només es transiten només en època seca i, a moltes regions, la conducció és ocasionalment perillosa. El sistema d'autopista Panamericà és físicament majoritàriament complet i s'estén en termes de facto des de Prudhoe Bay, Alaska, a Amèrica del Nord fins a la zona més baixa de Sud-amèrica. Es reivindiquen diversos terminals de la carretera sud, entre ells les ciutats de Puerto Montt i Quellón a Xile i Ushuaia, a l'Argentina.

Oest i nord del Gari de Darién, aquesta carretera també es coneix com la carretera interamericana a través de l'Amèrica Central i Mèxic. Allà es divideix en diversos esperons que condueixen a la frontera Mèxic-Estats Units.

Categories
Thematic
Typology