Şanlıurfa

Şanlıurfa

Şanlıurfa (Urfa la Gloriosa en turc), sovint simplement Urfa nom que es fa servir en el llenguatge diari (en siríac ܐܘܪܗܝ Urhoy o Urhai, en kurd رها Riha, en armeni Ուռհա Owr'ha, i en àrab الرها al-Ruhā), és una ciutat de Turquia, al lloc de l'antiga Edessa (Εδεσσα). És capital de la província de Şanlıurfa. La població de la ciutat és de 482.323 habitants (2009). Està situada al sud-est de Turquia en una gran plana a 80 km a l'est del riu Eufrates. El seu clima és calorós, amb estius secs i hiverns freds.

El nom Urfa fou aplicat des de la conquesta otomana segle xvi però el nom al-Ruha va subsistir fins al segle xviii. El nom de Şanlıurfa (Urfa la Gloriosa) fou oficialment adoptat per la Gran Assemblea Nacional de Turquia el 1984, com a reconeixement de la resistència local durant la guerra de la independència. El 7 d'abril de 2016 la Gran Assemblea Nacional ha passat una llei, amb la qual s'ha decidit donar a Şanlıurfa la Medalla d'İstiklal (independència).

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.