Tikal

Tikal

Tikal és la més gran de les antigues ciutats dels maies del període clàssic. Està situada en la regió del Petén, al territori actual de Guatemala.

Tikal va ser un dels principals centres culturals i de població de la civilització maia. La tomba del possible fundador de la dinastia Yax Ehb' Xook data de circa l'any 60, encara que mostra ocupació des de ca. 600 aC, segons troballes a Mundo Perdido, la part més antiga de la ciutat.

Va prosperar principalment durant el període clàssic maia, aproximadament del 200 al 850, després del qual no es van construir monuments més grans; alguns palaus de l'elit van ser cremats, i la població gradualment va decaure fins que el lloc va ser abandonat, a la fi del segle x. L'últim monument datat és del 899. Investigacions de Kohler et coll. van demostrar que a la ciutat s'havia aconseguit nivells insostenibles de desigualtat al final de la seva història.

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.