Torra di a Parata

Torra di a Parata

La Torre Parata (corsès: Torra di a Parata , francès: Tour de Parata ) és una torre genovesa en ruïnes situada a la comuna d'Ajaccio, Corse-du-Sud, a la costa oest de Còrsega. La torre es troba a una altitud de 55 metres en un promontori rocós, la punta de la Parata, al nord-est de l'arxipèlag de les Îles Sanguinaires.

La torre va ser construïda el 1550-1551 per Giacomo Lombardo. Va ser una de les sèries de defenses costaneres construïdes per la República de Gènova entre el 1530 i el 1620 per provocar els atacs de pirates barbaris. La torre fa 12 m d'altura i té un diàmetre de 7,3 m al nivell de la plataforma del terrat. Conté dues sales de creueria, una sobre l’altra.

En documents genovesos la torre s’anomena Sanguinera di Terra . Una torre similar que antigament s’assentava al punt més alt de l’illa Grande Sanguinaire es deia Sanguinera di Fuori o Sanguinera di Mare . La torre Grande Sanguinaire va ser enderrocada al segle XIX quan es va construir el far existent. Ha sobreviscut una segona petita torre a l’extrem sud-oest de l’illa Grande Sanguinaire. En un document genovès es coneix com a torretta piccola (torre petita). Ara es diu Torra di Castelluchju.

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.