Microteatre

Microteatre

Microteatre és un nou concepte de format teatral. Consisteix en obres teatrals de 15 minuts  sobre un mateix tema, representades en espais reduïts com sales o petites habitacions de 15 a 20m2 i per a un públic de menys de 15 espectadors per sessió.

Aquest format permet escollir a l’espectador tant el temps que vol passar al teatre, segons el nombre d’obres que vulgui veure, com el preu que vol pagar, ja que cada visita a una sala es paga de forma individual.

És un esdeveniment multidisciplinari, així dons, no només es centra en oferir tan sols microteatre si no, també, microdansa, micromàgia, micromonòlegs…

Les sales no disposen d’escenari, ni butaques, ni efectes de llum. Un decorat auster adequat a cada obra és l’únic complement per actors i la seva actuació. No obstant, les obres tenen un format tradicional, no es tracta de cap performance o improvisació. Totes les històries tenen inici, nus i desenllaç, requerint un guió previ.

Com a complement perfecte, Microteatre compta amb un bar-restaurant, lloc de trobada entre espectadors i artistes, on l’espectador espera per a entrar a la seva pròxima sessió mentre pren alguna cosa.

Microteatre ha sigut un revulsiu cultural per a moltes ciutats espanyoles i ha permès que el públic s’apropi al teatre d’una manera fàcil i econòmica, tenint la possibilitat de veure diverses obres en menys d’una hora. A més, ha estat una fabulosa plataforma per a nous autors, fent d’aparador de molts projectes de moltes persones.

 

Categories
Thematic

Ajouter un commentaire

Cette question sert à vérifier si vous êtes un visiteur humain ou non afin d'éviter les soumissions de pourriel (spam) automatisées.